TriNed
Projecten

Over Limburg Glasvezel

In 13 gemeenten in Limburg ligt al glasvezel. Het zal bij die 13 blijven als we in andere gemeenten niet samen kiezen voor glasvezel. 18 gemeenten in Limburg ontberen een toekomstbestendig glasvezelnetwerk. 

Diverse gemeenten in Limburg zijn met haar kleine kernen en uitgestrekte buitengebieden niet interessant voor commerciële partijen om een gebiedsdekkend glasvezelnetwerk aan te leggen. Daarom is het initiatief Limburg Glasvezel opgestart. Zij wil dat iedereen, zonder eigen bijdrage, aangesloten wordt op het netwerk van de toekomst. 

Limburg Glasvezel is de enige partij in Limburg die zich hard maakt voor een glasvezelnetwerk in zowel de kernen, het buitengebied als op bedrijventerreinen. 

21 gemeenten gingen je voor

Eising-Kempen is een onafhankelijk projectbureau dat gemeenten helpt met de realisatie van glasvezelnetwerken onder de merknaam Limburg Glasvezel. Met een beproefde aanpak wisten zij in de afgelopen jaren met haar partners glasvezelnetwerken te realiseren in de gemeenten: Uden, Veghel, Schijndel, Sint Oedenrode, Horst aan de Maas, Maasgouw, Stein, Echt-Susteren, Nuth, Meerssen, Valkenburg aan de Geul, Beek, Leudal, Peel en Maas, Weert en Nederweert.

In de gemeenten Cuijk, Horst aan de Maas (buitengebied) Boxmeer, Sint Anthonis, Mill & Sint Hubert en Grave is de vraagbundeling succesvol afgerond. Daar is de aanleg in mei 2018 gestart. In 2018 hebben zij een haalbaarheidsonderzoek voor de gemeente Rotterdam uitgevoerd en zijn ze gestart met de glasvezelcampagne in de gemeente Gennep. In 2018 start ook de uitrol van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeente Horst aan de Maas.

*Bron: https://www.limburgglasvezel.nl/over/ 

Is glasvezel bij jou beschikbaar?

Vul je postcode en huisnummer in.
Je weet dan direct of glasvezel voor jou beschikbaar is.

1