TriNed
Bel met ons: 0880 80 3030
Klantenservice

Internet

Je internetverbinding zal minimaal 500Mbps download én upload zijn. De glasvezelkabel zelf heeft vooralsnog geen grenzen als het om snelheid gaat. De limiet wordt bepaald door de apparatuur welke er op aangesloten wordt. Er hoeft dus in de toekomst niet opnieuw gegraven te worden. De apparatuur die we nu gebruiken maakt het al mogelijk om tot 10Gbps te up- en downloaden.

Ja, dat is mogelijk. Elk glasvezelpakket heeft minimaal internet en kan ook zonder verdere uitbreidingen gebruikt worden.

Nee, je kunt onbeperkt gebruik maken van het internet en onbeperkt up- en downloaden.

Ja, elke aansluiting krijgt een vast IP-adres.

Wifi is een internetverbinding waarmee je op je draadloze apparaten zoals je tablet, smartphone of laptop kunt internetten zonder internetkabel. Met wifi internetten is altijd langzamer dan met een netwerkkabel (utp). De wifi verbinding wordt vanuit je router uitgezonden, dit betekent ook dat hoe dichter je bij de router bent hoe sterker het signaal is. Op zolder is de verbinding dan waarschijnlijk ook minder sterk dan in de woonkamer. Ook kan een wifi signaal beïnvloed worden door externe bronnen. Voorbeelden hiervan zijn: Een babyfoon, alarmsystemen, spelcomputers etc.

Ja, er zit standaard een beveiliging op je internetverbinding bij TriNed. Om je verbinding optimaal te beveiligen adviseren wij om altijd een virus-programma te installeren.

Voor alle (nieuwe) aansluitingen maakt TriNed gebruik van een AVM Fritzbox draadloze router. Het type hangt af van welke diensten er worden besteld.

Bij activatie van elke verbinding wordt de Fritzbox geleverd met als standaard wachtwoord 'trined'. Met dit wachtwoord kan er alleen vanuit de aansluiting zelf verbinding worden gemaakt. Het standaard wachtwoord heeft geen toegang via een externe verbinding.

Op een reguliere (consumenten) aansluiting is het gebruik van een eigen router mogelijk, mits er geen telefonie en/of interactieve televisie wordt afgenomen. Voor zakelijke klanten met een office connect pakket is het gebruik van een eigen router verplicht.

Is glasvezel bij jou beschikbaar?

Vul je postcode en huisnummer in.
Je weet dan direct of glasvezel voor jou beschikbaar is.