Bel met ons: 0880 80 3030
Home > Klantenservice > Veelgestelde Vragen > Draadloze router

Draadloze router

Welke draadloze router wordt er door TriNed geleverd?

Voor alle (nieuwe) aansluitingen maakt TriNed gebruik van een AVM Fritzbox draadloze router. Het type hangt af van welke diensten er worden besteld.

Kan ik mijn eigen router gebruiken?

Op een reguliere (consumenten) aansluiting is het gebruik van de door TriNed geleverde draadloze router op dit moment verplicht. Hierdoor weten we zeker dat de door ons geleverde draadloze router optimaal functioneert op het glasvezelnetwerk van TriNed en dat de geleverde snelheid ook kan worden gehaald.

Met de 'exposed host' functie van de Fritzbox is het wel mogelijk om eigen apparatuur achter de Fritzbox te plaatsen.

Omdat het Ministerie van Economische Zaken op 12 december 2016 heeft besloten om het gebruik van een eigen router mogelijk te maken zal TriNed zo spoedig mogelijk aan deze regels gaan voldoen.

Wat is het standaard wachtwoord van de Fritzbox?

Bij activatie van elke verbinding wordt de Fritzbox geleverd met als als standaard wachtwoord 'trined'. Met dit wachtwoord kan er alleen vanuit de aansluiting zelf verbinding worden gemaakt. Het standaard wachtwoord heeft geen toegang via een externe verbinding.

Is glasvezel van TriNed beschikbaar op jouw adres?

Vul je postcode en huisnummer in en je weet direct of glasvezel van TriNed ook op jouw adres beschikbaar is.