Bel met ons: 0880 80 3030
Home > Diensten > Televisie > Digitale televisie

Digitale televisie

Omdat TriNed gebruik maakt van digitale televisie via coax kun je televisie kijken zonder verplichte ontvanger en op meerdere televisie’s tegelijkertijd zonder dat je daarvoor extra abonnementskosten betaalt. Je televisie hoeft alleen maar de DVB-C techniek te ondersteunen, de internationaal standaard voor digitale televisie.

Bestaande coaxkabels

Overstappen is heel eenvoudig omdat bij digitale televisie van TriNed de bestaande coaxkabels worden gebruikt. Het is dus niet nodig om nieuwe kabels aan te leggen. Vaak is het 'omstekkeren' van de hoofdaansluiting al voldoende.

Geoptimaliseerd voor een smarttelevisie

Digitale televisie van TriNed is geoptimaliseerd voor gebruik in combinatie met een smarttelevisie. Steeds meer online diensten zoals Uitzending Gemist, de Videoland videotheek of Netflix zitten standaard in een smartelevisie ingebouwd.

U heeft alleen een snelle internetverbinding TriNed nodig.

HbbTV

Bij TriNed wordt HbbTV bij de zenders NPO 1, NPO 2, NPO 3, SBS6, Net5 en Veronica aangeboden. Met HbbTV kun je onder meer eerder uitgezonden programma’s terugkijken. Bij de Champions League-wedstrijden op SBS6 kan men tevens actuele informatie over dit voetbaltoernooi naast het live verslag van de televisiezender op het beeldscherm verkrijgen.

Meer informatie over HbbTV kunt u vinden op www.hbbtv.nu.

Basiszenders zonder smartcard

Een breed basispakket aan televisiezenders zijn via digitale televisie te kijken zonder dat een TriNed smartcard persé nodig is. Voor toegang tot het volledige pakket van televisiezenders is een TriNed smartcard wel een must. Bij elke digitale televisiepakket wordt één smartcard kosteloos geleverd. Extra smartcards zijn via het bestelformulier of de klantenservice te bestellen.

Gebruik van een CI+ module

Met een CI+ module in combinatie met een TriNed smartcard kijk je je favoriete zender zónder een losse digitale ontvanger bij je televisie. TriNed maakt gebruik van een 'standaard' CI+ module welke geschikt is voor DVB-C. Door TriNed wordt deze CI+ module niet geleverd, deze kun je zelf aanschaffen. Een CI+ module welke gecertificeerd is voor Ziggo is bij TriNed ook te gebruiken.

Is glasvezel van TriNed beschikbaar op jouw adres?

Vul je postcode en huisnummer in en je weet direct of glasvezel van TriNed ook op jouw adres beschikbaar is.

1